אתרים ודפי נחיתה שמשתמשים בפופאפים לשיפור יחסי המרה הם דבר שמוכר לכל גולש באינטרנט. אם גם לכם יש אתר אינטרנט, חשוב שתדעו שהחלון הזה שמקפץ לאחר מספר שניות של גלישה באתר או שניה לפני שאתם עוזבים את האתר הם כלי מצוין לשיפור יחסי ההמרה באתר שלכם.

כותב המאמר: גיא ללזרי
מקדם אתרים אמנם יכול להביא טראפיק אורגני איכותי ורלוונטי של גולשים אל פתח האתר שלכם, אך במידה ולא תדעו כיצד להמיר את הלקוחות הללו ללידים או שלא תצליחו לגרום להם להשאיר פרטים (אם זו מטרת האתר שלכם) – אתם יכולים לפספס את הפואנטה, וחבל…
המטרה בשימוש בפופאפים היא לאסוף כמה שיותר לידים ובכך להגדיל את רשימת התפוצה או להניע לביצוע המרה אחרת כלשהי (רכישת מוצר, הורדת קובץ, רישום לשירות או כל דבר אחר שמנהל האתר רוצה להשיג).
מהצד השני, צריך להיות מאוד זהירים עם פופאפים, כיוון ששימוש לא נכון בהם יכול להוביל לנטישה מהירה של גולשים ולגרום להם לתסכול. אף אחד לא אוהב שמשהו משתלט לו על המסך ללא סיבה והאתגר הגדול הוא לדעת לספק ערך לגולש ולקבל ממנו בחזרה בהתאמה שתמלא אחר הצרכים של שני הצדדים.

קבלו 5 טיפים של אלופים ליצירת פופאפים שישפרו את יחסי ההמרה באתר או בדפי הנחיתה שלכם:
1- השקיעו בכתיבה השיווקית
התוכן שתכתבו הוא זה שיקבע האם הגולשים שלכם יבצעו את פעולת ההמרה שאתם מעוניינים בה, או שינטוש את הדף בתסכול. למילים יש כוח רב, במיוחד כשמדובר במשפטים תמציתיים שאמורים להעביר מסר שיווקי. גם לטקסט הקצר בכפתור יש פוטנציאל להשפיע בצורה דראסטית על יחס ההמרה. ברחבי הרשת וברשתות החברתיות ישנן קבוצות רבות שעוסקות במיקרו-קופי וב-UX, ניתן ואף מומלץ לקבל רעיונות ולהתייעץ בטרם הכתיבה.
2- It's all about timing
תזמון הצגת הפופאפ הוא אחד הגורמים המכריעים שיקבעו האם הפופ-אפ ייתפס בעיני הגולש כידידותי או כעוין. ניתן לתזמן את הפופאפ להופעה מספר שניות לאחר טעינת הדף, ליצור טריגר שרק בגינו יופעל הפופאפ (כמו למשל הזזת העכבר אל עבר כפתור סגירת החלון), לאחר ביקור של גולש במספר דפים קבוע, לאחר גלילה של אחוז מסויים מאורך הדף וטריגרים נוספים. עליכם להכיר את הקהל שלכם וללמוד מתי הזמן הטוב ביותר להציג בפניו את הפופאפ.
3- בחנו ב-A/B test כל דבר שאתם יכולים
אף פעם אל תפסיקו לבחון, להתנסות וללמוד מהתנהגות הגולשים שלכם. צרו גרסה נוספת עם מסר שיווקי / צבע כפתור / מיקום טקסט / תזמון הצגה שונים ותשוו בין התוצאות של 2 הגרסאות – תוכלו ללמוד מהטסטים הללו המון לגבי מה עובד לכם טוב יותר וכיצד לשפר את יחס ההמרה בצורה האופטימלית.
4- רספונסיביות למובייל
יותר ויותר גולשים גולשים ממובייל (סמארטפונים או טאבלטים) והאתר שלכם צריך להיות מוכן לקראתם. במידה והפופאפ שלכם לא מותאם לרזולוציות במובייל ולא יודע להתאים את עצמו לגודל באופן רספונסיבי – אתם יכולים להיות בבעיה. האפקט של פופאפ לא רספוניבי במובייל יכול להיות ההיפך המוחלט מהכוונה- הגולש עלול להיתקל בחלון גדול או קטן מדיי, לא להבין מה הוא רואה ולברוח מהאתר לפני שהשאיר פרטים. דאגו שהפופאפ שלכם יהיה רספונסיבי ויידע להתאים את הגודל שלו באופן אוטומטי לפלטפורמה שממנה ניגש הגולש לאתר או לדף הנחיתה.
5- השתמשו בכלים מתקדמים
יש בשוק המון כלים מעולם שיכולם לעזור לכם לייצר פופאפים מתקדמים בצורה קלה ונוחה לשימוש. אני אוהב מאוד את הכלי של Optinmonster , שיודע לייצר פופאפים מתקדמים בעלות של דולרים בודדים. ישנם גם כלים ישראליים שיודעים לתמוך בתווים מימין לשמאל (כמו Poptin הנהדרת) , כל שאתם צריכים זה רק להריץ חיפוש קטן בגוגל.
יישמו את הכללים הללו ביצירת הפופאפים באתר או בדפי הנחיתה שלכם ותוכלו להינות משיפור יחסי המרה ומיותר לידים מגולשים! בהצלחה.