בעלי אתרים רבים מכירים את המושגים 'קידום אורגני' ו-'פרסום ממומן', אבל לא הרבה יודעים על ההבדלים ביניהם וכיצד לדעת מהו ערוץ השיווק המיטבי עבור העסק שלהם. בדיוק בשביל זה פירטתי את ההבדלים בין ערוצי השיווק במנוע החיפוש של גוגל וכיצד לבחור את הערוץ שיפיק עבורכם יותר

כותב המאמר: גיא ללזרי
לקוחות רבים פונים אליי ושואלים אותי: מה עדיף עבורנו קידום אורגני או פרסום בגוגל Adwords? כשאני שואל בתגובה מה הם יודעים על קידום אורגני, פרסום ממומן בגוגל ועל ההבדלים ביניהם, ברוב המקרים אני מגלה שקיים בלבול גדול בין שני ערוצי הפרסום במקרה הטוב וחוסר ידיעה מוחלט לגבי כל אחד מהערוצים הללו שגוגל מציע במקרה הפחות טוב.
בדיוק בשביל זה כתבתי את המדריך הבא להשוואה בין קידום אורגני (SEO) לקמפיינים ממומנים בגוגל (PPC). המדריך הזה יעזור לכם להבין טוב יותר את השוני (הגדול) בין שני ערוצי השיווק הללו ולהחליט היכן כדאי לכם להשקיע את הכסף שלכם ומהו הערוץ שיניב עבורכם את התוצאות הטובות ביותר.
באמירה מאוד כללית, המצב האופטימלי ברוב המקרים שאני נתקל בהם הוא שילוב של קמפיין PPC עם עבודת SEO שוטפת , מה שמאפשר לבעל העסק ליהנות מחשיפה ומרווחים בטווח הזמן המידי, במקביל לבניית יסודות אסטרטגיים לטווח הארוך, שיאפשרו בעתיד חשיפת המותג שלכם ללא תשלום נוסף לגוגל באמצעות חיזוק האתר שלכם ואופטימזיציה אורגנית למנועי חיפוש. בעולם האמיתי, הרבה עסקים לא מסוגלים לשלם עבור 2 ערוצי הפרסום במקביל ולכן צריכים להחליט איזה מערוצי השיווק בגוגל רלוונטי יותר למטרות ולצרכים שלהם.
נתחיל בהסברים קצרים על כל אחד מערוצי השיווק.

קידום אתרים אורגני (SEO) - מה זה בכלל?
כאשר אתם מחפשים ביטוי מסויים בגוגל, מופיעים בפניכם אתרים רבים ברשימה ארוכה, על פי מידת הרלוונטיות שגוגל ראה לנכון לדרג עבור הביטוי שחיפשתם. רוב הסיכויים שתקלידו על אחת התוצאות הראשונות ברשימה, או לכל הפחות תרחיקו לכת עד לתחתית העמוד הראשון. לעמוד השני אתם כמעט לא מגיעים ולשלישי כנראה שאף פעם.
קידום אתרים אורגני (או באנגלית: SEO – Search Engine Optimization – אופטימיזציה למנועי חיפוש) נועד להביא את האתר למיקומים גבוהים ובכך למצות את הפוטנציאל של האתר במנועי החיפוש (גוגל). הקידום מתבצע בפועל על ידי שיפור ואופטימיזציה לרכיבים שונים באתר ומחוצה לו, שמשפיעים על מיקום האתר ברשימת התוצאות של גוגל.
התוצאות האורגניות מופיעות ברשימה מתחת לתוצאות הממומנות וניתן להבחין בהן ע"י כך שאינן מסומנות בריבוע ובו כתובה המילה "מודעה" (או באנגלית: AD). ישנם ביטויים שבהם המודעות האורגניות מופיעות ראשונות ברשימה, ללא פרסומים ממומנים מעליהן – זה קורה כאשר אף מפרסם לא בחר להציג את המודעות שלו עבור ביטוי החיפוש הספציפי.
אם אתם רוצים לדעת עוד על קידום אתרים אורגני, תוכלו לקרוא כאן – במדריך קידום אתרים המקיף שכתבתי עבורכם.
בתמונה הבאה ניתן לראות דוגמא לחלוקת דף התוצאות של גוגל לתוצאות האורגניות ולתוצאות הממומנות (בחיפוש הביטוי "הלוואות" – לדוגמא):

פרסום ממומן בגוגל (PPC) - מה זה בכלל?
פרסום ממומן בגוגל (או באנגלית: PPC – Pay Per Click – תשלום לפי הקלקה) הוא שיטת פרסום בגוגל ואחד המקורות העיקריים באמצעותם גוגל מרוויח כסף במנוע החיפוש שלו. שיטת הפרסום הזו בעצם מציעה לכם לפרסם מודעה שתוצג בפני הגולשים כאשר הם מחפשים ביטויים שהגדרתם, בעבור תשלום שתשלמו עבור כל הקלקה של גולש על המודעה שלכם.
המודעות הממומנות מופיעות בראש ובתחתית רשימת התוצאות, היות וגוגל רוצה שגולשים יקליקו כמה שיותר על המודעות הללו ועל ידי כך ירוויח כסף מהמפרסמים בעבור ההקלקות על המודעות שלהם. המודעות הממומנות מסומנות בסימון "פרסומת" – על מנת שהגולשים יבינו כי מדובר במודעה ממומנת ולא בחלק מרשימת התוצאות האורגניות.
התשלום שתשלמו בעבור הקלקה של גולש על המודעה שלכם יכולה לנוע בין אגורות בודדות לבין עשרות ומאות שקלים להקלקה, לפי מידת התחרותיות של הביטוי ולפי פרמטרים נוספים שגוגל רואה לנכון לדרג על פיהם את עלות ההלקה לביטוי. זוהי הסיבה שכאשר בונים קמפיין ממומן צריך לנהוג במקצועיות ובמשנה זהירות – אחרת אתם עשויים לשלם אלפי שקלים לגוגל בעבור הקלקות שלא יניבו לכם דבר.
כתבתי שברשימת התוצאות האורגניות גוגל מדרג אתרים על פי פרמטרים שונים, אז על פי מה התוצאות הממומנות מדורגות? (איך גוגל בוחר איזה מודעה ממומנת תוצג גבוה יותר ואיזו מודעה תוצג נמוך יותר?) – התשובה היא פשוטה: כאשר מגדירים קמפיין פרסום PPC, מציעים הצעת מחיר מקסימלית עבור קליק לכל ביטוי או קבוצת ביטויים. בעל הקמפיין שהציע את הסכום הגבוה ביותר בעבור הביטוי הספציפי – יופיע בראש הרשימה הממומנת ואז הבא אחריו וכן הלאה…

השוואה על פי פרמטרים: איזה ערוץ שיווק מתאים יותר לעסק שלכם?
על השאלה איזה מערוצי הפרסום עדיף על האחר: קידום אורגני או פרסום ממומן, אין תשובה חד משמעית. במקרים מסוימים יהיה עדיף עבורכם לבצע קידום אורגני לאתר שלכם ובמקרים אחרים יהיה עדיף לבנות קמפיין PPC ממוקד.
פרטתי את ההבדלים לפי נושאים מרכזיים, על מנת לעזור לכם להבין טוב יותר את מהות ההבדלים בין שני ערוצי השיווק ולקבל החלטה מושכלת לגבי זה הכדאי עבורכם.

1- עלות הפעילות
על כל ביטוי חיפוש בגוגל יש תחרות מצד אתרים ומפרסמים שונים – אם ניקח לדוגמא את הביטוי שנתנו קודם לכן, "הלוואות", אפשר לראות ברשימת התוצאות שמתחרים עליו אתרים שונים כגון: אתרי בנקים, נותני הלוואות שונים וכו'.
קידום ביטויים תחרותיים דורש מחיר גבוה יותר – בין אם מדובר בעלות הריטיינר לקידום אורגני ובין אם מדובר בתשלום ישיר לגוגל עבור הקלקות בקמפיין ממומן. קידום של ביטויים פחות תחרותיים, שדורשים פחות שעות עבודה במקרה של קידום אורגני או שהעלות עבור הקלקה עליהם נמוכה יותר במקרה של קמפיין ממומן, תעלה בסופו של דבר פחות.
כאשר בונים קמפיין ממומן או לחלופין, כשבונים אסטרטגיית קידום אורגני, מבצעים חישוב של החזר ההשקעה הצפוי (ROI) ובכך בוחרים באילו ביטויים להתמקד, מהי העלות הצפויה עבור עבודת מקדם האתרים או עבור הקלקות הגולשים בגוגל ובכך מגיעים להחלטה מושכלת.
בקידום הממומן הנושא הכספי הוא ברור יותר – כי אתם הרי יודעים מראש מהי העלות עבור הקלקה על כל אחד מהביטויים שאתם מתמקדים בהם. בקידום אורגני העלות קצת יותר מורכבת, היות ומדובר בתשלום ריטיינר למקדם האתרים עבור השירות.
עלות קידום אורגני עבור קידום האתר שלכם יעלה אלפי שקלים בודדים (במידה והאתר שלכם קטן) ועד לכ-15,000 ש"ח לחודש (אם האתר שלכם ענק). כמובן שמדובר בהערכה גסה מאוד והמחיר הוא נגזרת של השעות הנדרשות לעבודה באתר וכל אתר שונה ממשנהו, כך ששוב – מדובר רק בהערכה לצורך המאמר. קידמתי ועודני מקדם אתרים קטנים בעבור סכומים צנועים ובמקביל אתרי חברות ענק בריטיינרים של מעל ל-10,000 ש"ח לחודש (והשמיים הם הגבול).
עלות פרסום ממומן משולמת באופן ישיר לגוגל בעבור ההקלקות על המודעות שלכם. על כך יש להוסיף את העלות עבור ניהול הקמפיין, במידה ואתם בוחרים לבצע את קמפיין ה-PPC שלכם אצל מומחה קמפיינים (מומלץ- אחרת אתם חשופים לסיכון של הקלקות שיעלו לכם כסף ולא יניבו פרי). בדרך כלל נהוג לגבות עבור ניהול הקמפיין כ-20% מעלות רכש המדיה בקמפיין.
כך לדוגמא, אם בחרתם להשקיע בגוגל 1,000 ש"ח בעבור הקלקות על המודעות הממומנות שלכם, עלות הניהול למומחה שינהל עבורכם את הקמפיין תהיה כ-20% מ-1,000 השקלים, משמע- כ-200 ש"ח נוספים.
בשני המקרים מדובר בהערכות בלבד ואין בהן כדי להצביע על הכלל – כל מקרה שונה ממשנהו וכל קמפיין ממומן או קידום אורגני תלוי ביעדים שהצבתם לעצמכם, במטרות שלכם, בתקציב שלכם, במהות העסק שלכם ובפרמטרים נוספים רבים. אם תרצו לדעת מה תהיה העלות לקמפיין ממומן או לפעילות קידום אורגני לאתר שלכם, תוכלו לפנות אליי בדף יצירת קשר.
2- מיקום המודעות ברשימת תוצאות החיפוש של Google
כפי שהסברתי קודם לכן וכמו שניתן לראות בתמונות למעלה, למיקום המודעות בהתאם לערוץ השיווקי שתבחרו להשקיע בו בגוגל יש חשיבות גדולה על מידת החשיפה של המודעות שלכם וכתוצאה מכך גם על כמה הקלקות תקבלו בכל אחד מהערוצים.
מודעות אורגניות (SEO) מופיעות בגוף דפי תוצאות החיפוש של גוגל, לפי הסדר- התוצאה הראשונה בעמוד הראשון היא הרלוונטית יותר עבור ביטוי החיפוש שהקלדתם, הבא אחריו הוא השני במידת הרלוונטיות שלו וכן הלאה…
מודעות ממומנות (PPC) מופיעים בראש העמוד, מעל לתוצאות האורגניות, ולעיתים גם בתחתית העמוד – מתחת לתוצאות האורגניות, בהתאם לתשלום שתהיו מוכנים לשלם לגוגל בעבור הקלקה על כל אחד מהביטויים שאתם "רצים" עליהם. כאמור, מיקום המודעות בעמוד תוצאות החיפוש מוביל אותי הישר אל הסעיף הבא.

3- אחוזי הקלקות (CTR) ופוטנציאל חשיפה
מחקרים שנעשו בחנו את התנהגות הגולשים במנועי החיפוש – כמה מהם מקליקים על תוצאות אורגניות לעומת הקלקות על תוצאות ממומנות?
במחקר שנערך על ידי Huspot נמצא כי 75% מהגולשים מהקליקים על תוצאות אורגניות במנוע החיפוש של גוגל, בעוד 25% בממוצע יקליקו על התוצאות הממומנות. חשוב לזכור כי מדובר בממוצע בלבד ויש להמון פרמטרים השפעה על אחוזי ההקלקות, העיקרי שבהם הוא התחום שבו הקמפיינים שלכם מתמקדים.
אלו הם חלק מהנתונים אודות אחוזי הקלקה לפי תחום כפי שנמצאו בסקר של Wordstream , שעודכן לאחרונה בחודש מרץ 2017 (האחוזים הרשומים הם ה-CTR , כלומר כמה פעמים הקליקו על תוצאות מתעשייה מסוימת מתוך סך הצפיות במודעה), שבחרתי להציג לכם לצורך המחשה של ההבדלים ביחסי ההקלקות על תוצאות ממונות בין התחומים השונים:
תחום הפיננסים – 6.12%
טיולים ונופש – 1.45%
קניות – 3.58%
עבודה ולימודים – 6.09%
אינטרנט ותקשורת – 6.27%
מחשבים ואלקטרוניקה – 4.79%
עסקים ותעשייה – 4.23%
4- משך הזמן הנדרש עד להשגת תוצאות
כשאני מציג את האפשרויות השונות ללקוחות שלי, השאלה הראשונה והטבעית ביותר שעולה היא – תוך כמה זמן אני אראה תוצאות מהפעילות? אז כאן ישנם הבדלים גדולים בין שני ערוצי השיווק – אורגני וממומן.
באופן כללי וכמו שפרטתי בטבלה למעלה, במקרה שתבחרו בקמפיין פרסום ממומן, רגע לאחר שתסיימו להגדיר את הקמפיין שלכם אתם תופיעו ברשימת התוצאות, מבלי להצטרך להמתין ולבצע עבודה שוטפת ארוכת טווח. הזמן שעבר מאז שהפעלתם את הקמפיין הוא לא פקטור בהופעת הפרסומת שלכם ולכן אתם יכולים להתחיל לקבל טלפונים/פניות/רכישות בתוך דקות בודדות מרגע העלאת הקמפיין.
האינטרס של גוגל במקרה הזה הוא ברור – היא מקבלת כסף בעבור כל הקלקה על המודעה הממומנת שלכם ולכן תמוקמו באופן מיידי במיקום גבוה שיאפשר לגולשים לראות את המודעות שלכם ולהקליק עליהן.
קידום אורגני, לעומת הפרסום הממומן, אורך לכל הפחות מספר שבועות ובמקרים רבים גם מספר חודשים ויותר מזה ותוצאותיו מושפעות מפרמטרים שונים ורבים, חלקם בידי בעל האתר / מקדם האתר וחלקם לא. אלו רק חלק קטן מהפרמטרים שמשפיעים על אורך קידום האתר בצורה אורגנית עד להשגת תוצאות ממשיות:
- מידת התחרות על הביטוי אשר בוחרים להתמקד בו.
- מידת ההשקעה בעבודה (שנגזרת מההשקעה הכספית) בעבודה האורגנית.
- הותק של דומיין האתר המקודם- כאן למשל אין למקדם האתרים מקום לבצע שינויים, כי הרי הותק הוא קבוע ומושפע מהתאריך הראשוני שבו נפתח הדומיין.
- מידת "החוזקה" של האתר – עד כמה האתר מבוסס ויציב? כמה קישורים נכנסים אליו מאתרים חיצוניים? כמה אתרים בחוץ "המליצו" על האתר שלכם כמומחה בתחום מסויים? מהי מידת המעורבות של גולשים באתר? ועוד..
- מידת הרלוונטיות והעדכון של האתר לעומת אתרים מתחרים – האם האתר שלכם מתעדכן בתדירות גבוהה? האם התוכן שהאתר שלכם מכיל הוא רלוונטי לגולש ומספק לו ערך ממשי?
יש עוד המון, המון, המון פרמטרים שעל פיהם נקבע משך הזמן שהאתר שלכם ידרוש עד להבאת תוצאות ממשיות, עוד על כך ניתן לקרוא במדריך הזה, שמפרט את הפרמטרים שעל פיהם גוגל מדרג אתרים בתוצאות החיפוש.

5- אפקטיביות הפעילות לטווח הארוך
קידום אורגני נועד לשפר את הנכס הדיגיטלי החשוב ביותר שלכם – האתר שלכם, לטווח הזמן הארוך. במידה ואתם מבצעים קידום אורגני בצורה נכונה ומושכלת, האתר המקודם יצבור עם הזמן ותק ו"עוצמה" אורגנית, יהפוך לטוב יותר עבור גולשים ומנועי חיפוש ועל ידי כך יגדל הסיכוי לתוצאות חיוביות ארוכות טווח בכל הנוגע לקידום האורגני של אתרכם.
לעומת הקידום האורגני, פרסום ממומן בגוגל מתקיים כל עוד אתם בוחרים לשלם לגוגל בעבור ההקלקות על הפרסומות שלכם. ברגע שתפסיקו לשלם לגוגל תמורת הקלקות הגולשים, המודעות שלכם פשוט יפסיקו להיות מוצגות ברשימת התוצאות, כך שהאפקטיביות של פרסום ממומן לטווח הארוך הוא כמעט אפסי.
המקרים היחידים בהם יש ערך אפקטיבי לטווח ארוך בקמפיין ממומן, הוא כאשר אתם בוחרים "להנחית" גולשים מפרסום בקמפיין ממומן אל תוך האתר שלכם, מה שיכול לתרום מעט ל"חוזק" האתר שלכם, היות וגוגל מתוחכם מספיק ויודע כיום לאמוד את חוזק האתר שלכם בין היתר על ידי שימוש במדדי גולשים, אבל זה כבר חומר למאמר אחר…
אפשר לראות את ההבדל בין קידום אורגני לפרסום ממומן כהבדל בין השקעה לטווח ארוך בנכס שבעתיד יניב עבורכם תשואה גבוהה (קידום אורגני) לבין השקעה מיידית במניות שעשויה להניב עבורכם רווח רב בטווח הזמן המיידי, אך גם להפסיד עבורכם כסף, במידה ושכחתם להגדיר ביטויים לא-הכללה או שבמקרה נפלתם על רצף של "מקליקים סדרתיים" על פרסומים.
6- קלות התפעול
קידום אורגני נחשב לתחום שדורש מיומנות רבה ומידת מקצועיות גבוהה, היות ומדובר בטיוב של עשרות פרמטרים שונים באתר שלכם ומחוצה לו, במטרה להביא אותו לראש רשימת תוצאות החיפוש ולייצר באמצעות כך מפגש בין האתר שלכם לבין גולשים פוטנציאליים. הקידום האורגני חשוף גם לשינויים באלגוריתם של גוגל, אשר מטרתם לדייק את דירוג האתרים ואשר פוגעים לעיתים קרובות באתרים אשר לא עולים בקנה אחד עם מדיניות השימוש של גוגל (המשתנה חדשות לבקרים).
קרה לי פעמים רבות שבעלי אתרים פנו אליי כדי לבדוק מדוע האתר שלהם לא מקודם כראוי למרות שמבחינתם הם עושים הכל נכון – "יש לי תוכן טוב באתר, יש קישוריות פנימית בין דפי האתר, אני מעדכן תכנים, הם רלוונטיים… אז למה האתר לא מתקדם?!" (שיחה אקראית מתוך 182478 בשנה האחרונה). התשובה היא פשוטה – כי קידום אורגני הוא לא תהליך כזה פשוט ולהבדיל ממה שחושבים בהרבה פעמים, הוא לא מתחיל ונגמר בתוכן באתר ולא מבוסס רק על תכנים וצפיפות מילות מפתח.
פרסום ממומן בגוגל מתבצע על ידי כלי של גוגל שנקרא "Google Adwords " – זהו כלי שגוגל פיתחה עבור אלו שמעוניינים להפעיל קמפיינים במנוע החיפוש שלה ובאופן כללי מיועד לכל מי שחפץ להשתמש בו – ממומחים מנוסים ועד לבעל העסק הצנוע שמעוניין להתנסות בהקמת קמפין באופן עצמאי.
להבדיל מבקידום האורגני, שבו העבודה מתבצעת במערכת הניהול (CMS) של האתר ובעבודת קישורים נכנסים מחוץ לאתר, בפרסום הממומן של גוגל הכל מתנקז אל תוך אותה מערכת Adwords אשר בה נבנים הקמפיינים, אליה מתנקז הדאטה אודות ביצועי הקמפיינים ושם ניתן לראות בעצם את כל מה שרלוונטי לקמפיינים הממומנים בגוגל.
אל תטעו לרגע – מדובר במערכת עם יכולות סופר-עמוקות שהפעלה של כל הפונקציות שלה באופן שיועיל בצורה המיטבית דורשת עבודה של מומחים מיומנים ובעלי ניסיון רב בהקמת ובניהול קמפיינים ממומנים.
צריך לזכור שבקמפיין ממומן אתם משלמים עבור כל הקלקה של גולש על פרסומת שמוצגת בפניו בעת שבחר ביטוי מסויים – כך שאם רציתם למשל לטרגט גולשים שחיפשו את הביטוי "הלוואות", אבל שכחתם להחסיר מהרשימה את הביטוי "הלוואות לרכב" (ונגיד שאתם מחלקים הלוואות אבל לא רוצים לתת הלוואות לרכב) – תפסידו המון כסף על הקלקות בחיפוש הביטויים האלו ולא תרוויחו מהן דבר.
לכן, במידה ואתם מעוניינים להפעיל בעצמכם קמפיין PPC אני ממליץ בחום לקרוא המון מדריכים, להפעיל את הקמפיין הראשון בזהירות ולהתקדם בחלוף הזמן, שחלילה לא תגרמו לעצמכם לנזק כספי.
7- המרות
באיזה מהערוצים השיווקיים סביר יותר שהגולש יבצע המרה (יבצע רכישה, יירשם לניוזלטר, או יבצע כל פעולה אחרת שאתם רוצים להניע אותו לבצע)?
במקרה הזה, לקמפיין PPC יש סיכוי גבוה יותר לבצע המרות בטווחי זמן מוגדרים, אם בניתם את הקמפיין שלכם בצורה ממוקדת המרות והשתמשתם בפיצ'רים השונים ש-Google מציעה למפרסמים, כגון הצגת מספר הטלפון וקריאות לפעולה בגוף המודעה.
באופן כללי, הצלחה של קמפיין PPC נמדדת במהלך ובסוף הקמפיין על ידי חישוב ה-ROI של הקמפיינים שלכם – כמה כסף הוצאתם לעומת כמה כסף הכנסתם (אחוז ההמרות).

השורה התחתונה: קמפיין PPC לטווח הזמן המיידי, SEO כהשקעה משתלמת
השורה התחתונה היא למעשה מעט יותר מורכבת – כמו שכתבתי בראש המאמר, ברוב המקרים מומלץ לשלב בין פעילות אורגנית לבין פרסום ממומן PPC , על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר, בהתאם לצרכי העסק שלכם.
עם זאת, בשל מגבלות התקציב וחוסר היכולת להתמקד בשני הערוצים בעת ובעונה אחת, מומלץ להשתמש בקמפיינים ממומנים כאשר יש מוצר או שירות שמעוניינים לבצע עבורו המרות בטווח הזמן המיידי או כאשר התקציב מוגבל מאוד ואין אפשרות לשלם ריטיינר SEO לאורך תקופה של מספר חודשים.
SEO עשוי לקחת זמן אבל כאשר עושים את הדברים נכון, התוצאות הן לאורך זמן והשבחת האתר שלכם שווה עבורכם כסף גם במידה ותהיו מעונינים למכור את הדומיין בעתיד וגם יהווה "מקפצה" לקידום אורגני של ביטויים שונים בעתיד. קמפיינים ממומנים PPC לעומת זאת, יפסיקו להביא לכם תוצאות ברגע שתחליטו "לסגור את הברז" ולהפסיק לשלם לגוגל בעבור הקלקות.
לסיכום – אלו הם היתרונות של כל אחד מערוצי השיווק בגוגל:
קידום אורגני (SEO)
- מוניטין האתר נבנה ונשמר לטווח ארוך
- קליקים לא עולים כסף – הטראפיק האורגני הוא בחינם!
- חיזוק הדומיין – מה שמאפשר למכור אותו בעתיד
- טראפיק אורגני נחשב לאיכותי – גולשים רלוונטיים
- התוצאות האורגניות זוכות לכ-75% מההקלקות בגוגל
פרסום ממומן בגוגל (PPC)
- תוצאות מיידיות – שלמו וקבלו הקלקות
- יכולת טרגוט קהלים ממוקדת
- אפשר להצליח בקמפיינים ממומנים גם בלי אתר כלל (או עם אתר חלש)
- מעולה למבצעים תחומים בזמן (השקות, מבצעי חגים, וכד')
- בקמפיינים פשוטים – קל יותר לתפעול מקידום אורגני