איך גוגל בוחר לדרג אתרים בתוצאות החיפוש שלו, מהם הפרמטרים החשובים לפיהם מדורגים האתרים, למה כדאי להופיע במיקומים גבוהים בתוצאות החיפוש, איך לבחור מקדם לאתר שלכם ולמה קידום אתרים אורגני הוא לרוב הפתרון הכי טוב בסביבה? כל הפרטים במדריך הבא שלפניכם

כותב המאמר: גיא ללזרי

מי לא מכיר את הלוגו שלמעלה? כנראה שכמעט אף אחד. ישראלים מעטים מאוד לא מכירים כיום את Google ואת מנוע החיפוש המפורסם שלו. אנחנו מחפשים בגוגל על בסיס יומיומי את השירותים שאנו זקוקים להם, את המוצרים שאנו חפצים בהם, תכנים, המלצות, תובנות וכל דבר אחר שאנו רוצים לקבל – כאן ועכשיו.
אתר Statcounter ביצע מחקר לפיו עולה כי 94% מהישראלים משתמשים במנוע החיפוש של Google על מנת לקבל תוצאות ברשת. במילים אחרות- (כמעט) כולם משתמשים בגוגל, כל יום, כל הזמן.
אני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שקורא את המדריך הזה מכיר את דף התוצאות של גוגל – אותה רשימת אתרים שמוצגת בפניכם בכל פעם שחיפשתם משהו בשורת החיפוש, אבל הבטחתי מדריך מלא- אז למי שלא מכיר, לדוגמא בחיפוש הביטוי "הלוואות" בתמונה הבאה:

רק רגע, כל המודעות בתוצאות החיפוש הן זהות?
אז זהו – שלא. תוצאות החיפוש בגוגל נחלקות ל-2 סוגי מודעות: ממומנות ואורגניות. מה ההבדל ביניהם אתם שואלים? שאלה מצויינת.
תוצאות ממומנות הן אותן מודעות המופיעות בדרך כלל בראש ובתחתית רשימת תוצאות החיפוש. הן מסומנות בכיתוב "מודעה" היות והמפרסמים שלהם משלמים לגוגל עבור כל הקלקה שגולש מקליק עליהן.
רק כדי שנהיה מאופסים על זה שכולנו מבינים, אלו הן המודעות הממומנות:

תוצאות אורגניות הן התוצאות שנמצאות במרבית עמוד תוצאות החיפוש ושלא מופיע לידן הסימון "מודעה". תוצאות אלו נקראות "אורגניות" בגלל שהן "טבעיות" – גוגל לא מאפשר לאתרים לשלם עבור מיקום גבוה ברשימה האורגנית, אלא מדרג אותם באופן עצמאי על פי מידת הרלוונטיות שלהם לביטוי שהגולש חיפש.
אלו הן חלק מהתוצאות האורגניות באותו דף תוצאות לחיפוש הביטוי "הלוואות":

ברשימת התוצאות האורגניות גוגל מציגה בפנינו את כל האתרים שבעיניה רלוונטיים לביטוי שאותו חיפשנו. המטרה הכללית של גוגל היא להציג בפני הגולש תמיד את התוצאות הרלוונטיות ביותר עבורו. מה האינטרס של גוגל בהצגת תוצאות רלוונטיות ואמינות? גוגל רוצה שגולשים ימשיכו להיות מרוצים ממנוע החיפוש שלה ולהשתמש בו. אם גוגל לא תשאף להציג את התוצאות הרלוונטיות ביותר, גולשים יעברו להשתמש במנועי חיפוש אחרים והיא תפסיד את הגולשים.
האתרים ברשימת תוצאות החיפוש מדורגים על פי סדר רלוונטיות מהראשון לאחרון- כך שהתוצאה הראשונה ברשימה נתפסת בעיני גוגל כרלוונטית ביותר לביטוי שאותו חיפשנו, הבאה אחריה היא השנייה במדד הרלוונטיות וכן הלאה. לעיתים, כשיש ברשת המון מידע על הביטוי שחיפשנו, הרשימה מכילה מאות דפים ואלפי תוצאות ברשימה ארוכה מאוד.
ממחקר שערכה חברת נילסן בשנת 2012 עולה כי 94% מההקלקות ב-Google הן על תוצאות החיפוש האורגניות, בעוד 6% בלבד מסך המחפשים בגוגל מקליקים על התוצאות הממומנות. נתון זה מספיק כדי להצביע על כוחו המטורף של הפוטנציאל בקידום אתרים אורגני נכון. להיות חשופים ל-94% מההקלקות בגוגל זה נתון חסר תקדים שמאפשר לאתרים להינות מחשיפה עצומה לקהלים רלוונטיים רחבים.
כשאני כותב "מיקומים בתוצאות האורגניות" – הכוונה היא לספירה מהראשון לאחרון בדרך הבאה (מסומן במספר כחול).

יצא לכם לשאול את עצמם פעם לפי מה גוגל מדרגת אתרים ברשימה?
אם לא יצא לכם- זה גם בסדר, אף אחד לא נולד מקדם אתרים 🙂
אני אסביר את זה בצורה פשטנית כדי לא לסבך אתכם ביותר מדי מונחים טכניים שיגרמו לכם להפסיק לקרוא כאן – המטרה שלי היא שתלמדו ותדעו יותר ולכן אפשט את הדברים.
גוגל סורק את הרשת כל הזמן. הוא נכנס לאתרים השונים ובאמצעות "עכבישים" (Spiders), סורק את העמודים בהמון פרמטרים נוספים שבסופו של דבר משפיעים על דירוג האתר. בסופו של דבר האלגוריתם המורכב של גוגל מבצע שקלול של הרבה מאוד פרמטרים, כך שבסופו של דבר גוגל יודע להציג בפני הגולש את התוצאות הרלוונטיות ביותר בעיניו לביטוי שאותו חיפש.
גוגל לא חושפת את הפרמטרים שעל פיהם היא מדרגת את האתרים במנוע החיפוש, על מנת למנוע מבעלי אתרים לבצע מניפולציה על אותם פרמטרים כדי לקבל ציון גבוה יותר. עם זאת, בגוגל מצהירים כי ישנם מאות פרמטרים שעל פיהם נקבע המיקום של אתר בתוצאות החיפוש.
אלו הם הפרמטרים שנחשבים כיום כחשובים ביותר בקביעת דירוג האתר על ידי גוגל:
מבנה האתר– גוגל בודקת עד כמה האתר שלכם "מסודר" מבחינת היררכיה ונגישות, כמה קל להגיע מעמוד לעמוד? עד כמה הקטגוריות בנויות בצורה נכונה? עד כמה התפריטים בנויים בצורה נגישה ונוחה? במקרים רבים, גוגל נתקל באתרים לא נגישים שבנויים בצורה היררכית לא נכונה, מה שמשפיע על הציון הסופי שהאתר מקבל ולעיתים אף מונע מגוגל לסרוק חלק מהעמודים הלא נגישים ולהציג בפני הגולשים מידע לא רלוונטי.
מהירות הטעינה של אתר– גוגל רואה במהירות הטעינה של האתר שלכם מרכיב חשוב בחוויית המשתמש של הגולש. אנו חיים בעידן בו אנחנו רוצים הכל ועכשיו – אם אתר לא ייטען תוך פרק זמן סביר, הגולש יצא מהדף ויעבור לאתר אחר. גוגל יודעים את זה ומדרגים אתרים גם על פי מהירות הטעינה של הדפים באתר.
התכנים באתר– גולשים נכנסים לאתרים על מנת לצרוך תוכן. כשגולשים מקבלים מהאתר תוכן טוב – הסיכוי שהגולש יהיה מרוצה גובר, וכאשר הגולש מרוצה – גם גוגל מרוצה. לכן גוגל בוחן האם התכנים באתר מספקים ערך אמיתי ורלוונטי לגולש? האם העתקתם את התוכן מאתר אחר או שיכפלתם תוכן בתוך האתר? האם בכל דף יש ערך חדש ומשמעותי לגולש? גוגל משקיעה רבות בפיתוח היכולת לסרוק תכנים באתרים ולזהות אתרים שמנסים "לעגל פינות" עם תוכן דל ומשוכפל, מה שמשפיע לרעה על דירוג האתר ועל הציון הסופי שלו.
מערך קישורים נכנסים– כאשר גוגל סורק דף ובו קישור מאתר חיצוני לאתר שלכם, הוא רואה בקישור מעין "המלצה" על האתר שאליו מגיע הקישור בביטוי שממנו יצא הקישור (Anchor Text). לדוגמא- אם אתר של רופא שיניים פרסם מאמר על החידושים בעולם רפואת השיניים ובמסגרת המאמר הופיע קישור תחת הביטוי "טיפולי שיניים למבוגרים" לאתר חיצוני – גוגל יסיק מכך שאתר רופא השיניים ממליץ על אותו אתר חיצוני בתחום טיפולי השיניים למבוגרים. אותם קישורים, שמהווים "המלצה" בעיני גוגל, הם פקטור חשוב מאוד בקביעת ציון הדירוג של האתר שלכם. בנייה נכונה של מערך קישורים נכנסים רלוונטי, מגוון, מאתרים סמכותיים וללא מגבלות סריקה – הם חשובים מאוד הן בהבאת גולשים רלוונטיים לאתר והן ב"מידת החוזק" שגוגל מקנה לאתר שלכם.
שימוש במילות מפתח– ביטויי מפתח הם ביטויים שאנו רוצים שגוגל יראה את האתר שלנו ברגע שגולש מחפש אותם בשורת החיפוש שלו. אלו אותם ביטויים שהיינו רוצים שגוגל יציג את האתר שלנו ברגע שמשתמש מבצע שאילתא לגביהם. שימוש נכון בביטויים הללו בתוכן העמוד, בצורה טבעית ונכונה, עוזרת לגוגל להבין שהביטוי הוא רלוונטי לעמוד שבו מופיע ומסייעת בדירוג הדף בתוצאות גבוהות עבור אותו הביטוי.
כפי שכבר כתבתי קודם, ישנם עוד לא מעט פרמטרים חשובים שעל פיהם גוגל מדרג אתרים במנוע החיפוש שלו, אבל אלו הם המרכזיים ושוב- לא רוצה שתקבלו כאב ראש מקריאה, אז אלו המרכזיים שבהם יספיקו לעת עתה. בואו נמשיך הלאה.
למה זה בכלל חשוב להופיע במיקום גבוה ברשימת התוצאות של גוגל?
זוכרים את הסקר שערכה חברת נילסן, זה שסיפרתי קודם לכן שגילה ש-94% מקליקים על תוצאות החיפוש האורגניות וכ-6% מקליקים על התוצאות הממומנות?
אז אותו סקר בדיוק מצא גם ש-3 התוצאות הראשונות בגוגל בלבד קוטפות יחד כ-68% מסך כל ההקלקות יחד. זה אומר ששניים מכל שלושה גולשים שביצעו חיפוש בגוגל יקליקו על אחת מ-3 התוצאות המופיעות בראש הרשימה של גוגל. המשמעות במילים פשוטות- אם האתר שלכם לא מופיע לפחות בעמוד הראשון – הוא כלל לא קיים והסיכוי שיקבל הקלקות וגולשים מגוגל שואף לאפס. אולם, מיקום אתר בעמוד השני הוא תמיד מקפצה טובה לעמוד הראשון בעבודת קידום אורגני מחושבת ונכונה.
זו בדיוק הסיבה שתחום הקידום האורגני צובר תאוצה בשנים האחרונות, כשבעלי אתרים מבינים יותר ויותר את חשיבות ההופעה במיקומים גבוהים ברשימת תוצאות החיפוש של גוגל. הפוטנציאל האורגני הוא אדיר והטראפיק הפוטנציאלי (הגולשים הנכנסים) מהערוץ האורגני הוא איכותי יותר מרוב ערוצי הפרסום האחרים. הגיע הזמן ללמוד קצת על קידום אתרים אורגני.

קידום אורגני - תעודת זהות
בעברית: קידום אתרים אורגני.
באנגלית: SEO (קיצור של Search Engine Optimization – אופטימיזציה למנועי חיפוש).
מטרת הקידום האורגני: להפגיש בין אתר האינטרנט שלכם לבין גולשים רלוונטיים בנקודת מפגש מיטבית, שתאפשר לאותם גולשים להפוך ללקוחות ולהפיק ערך עבור האתר שעבורו מתבצעת פעילות הקידום האורגני.
האמצעי: מומחה הקידום האורגני אחראי לטיוב הפרמטרים שהזכרתי קודם, אלו שגוגל מדרג אתרים על פיהם בתוצאות החיפוש שלו, יחד עם עוד פרמטרים משפיעים, על מנת להביא את גוגל לסרוק את האתר בצורה המיטבית ולראות באתר "אוטוריטה" בתחום שבו הוא עוסק. קידום אורגני נכון יביא את האתר להופיע במיקומים גבוהים ברשימת התוצאות של גוגל ובכך לקבל יותר הקלקות.
כמה מהר אפשר להשיג תוצאות? קידום אתרים אורגני הוא תהליך מתמשך שלעיתים דורש תקופת זמן של מספר חודשים על מנת להביא תוצאות בשטח. להבדיל מקמפיינים ממומנים בגוגל, למשל, יש צורך להתאזר בסבלנות – הרי כל דבר טוב אורך קצת זמן 🙂
קידום אתרים אורגני - איך זה נעשה בפועל?
קידום אתרים היא מלאכת מחשבת, שדורשת תכנון ובניית אסטרטגייה נכונה ויישום נכון של המחקרים וההמלצות בפועל. לכן, עבודת מקדם האתרים היא מגוונת ודורשת ידע רב וניסיון בפתרון מגוון בעיות, כמו גם הבנה כוללת של עולם השיווק באינטרנט.
בזמן שישבתי לכתוב את המאמר הזה, חשבתי המון על השאלה – איך מפרטים עבודה כל כך עמוקה ודינאמית כמו SEO במספר מילים במאמר? החלטתי להסביר מעט אודות הפעולות המרכזיות והחשובות יותר בעבודתו של מקדם אתרים ולהסביר במילים פשוטות ככל האפשר.
ניתוח ומחקרים ראשוניים – ניתוח מצב האתר הנוכחי ולמידת ההיסטוריה הדיגיטלית של הנכסים הרלוונטיים, ניתוח שוק ולמידת פעילות המתחרים בזירה הדיגיטלית בכלל ובמנועי החיפוש בפרט. במידה ומדובר באתר בהקמה- למידת איפיון האתר שבהקמה ומעבר על הפרמטרים הנדרשים לקידום אורגני נכון.
מחקר מילות מפתח לקידום – ביצוע מחקר מעמיק לבחירה קפדנית של הביטויים המרכזיים וביטויי הזנב הארוך (Long-Tail Keywords) שבהם אנו רוצים להתמקד בפעילות הקידום האורגני באתר. תהליך בחירת מילות המפתח להתמקדות מבוצע על בסיס ניתוח האתר שלכם ובהתאמה לעולם התוכן שלו, למילות המפתח של המתחרים שלכם, למטרות העסק, מספר החיפושים החודשיים בגוגל ופרמטרים רבים נוספים.
בניית תכנית אסטרטגיית SEO – לאחר ביצוע מחקר מילות המפתח ומיפוי עמודי האתר, מקדם האתרים מבצע התאמה בין עמודי האתר הספציפיים לביטויים שנבחרו במסגרת מחקר מילות המפתח על מנת ליצור "דפי נחיתה אורגניים" יעודיים – אלו הם הדפים שאנו מעוניינים שיוצגו בפני הגולש כאשר הוא מחפש בגוגל את הביטוי שבו אנו מתמקדים באותם עמודי יעד באתר.
אופטימיזציה למבנה האתר – לקישורים הפנימיים ולניווט הפנימי באתר (Navigation) ישנה חשיבות גדולה הן בחוויית המשתמש באתר והן בראיית מנועי החיפוש דוגמת גוגל. האופטימיזציה כוללת בחינה של הקישורים הפנימיים באתר, יצירת מפות XML שעוזרות לגוגל להבין את מבנה האתר בצורה טובה יותר, ניתוח זרימה של תנועת גולשים באתר, בניית Flow נכון מבחינה לוגית בין עמודי האתר ועוד.
אופטימיזציה לתכנים טקסטואליים (Content Optimization) – כתיבת ושיפור התכנים הטקסטואליים באתר כך שיהיו רלוונטיים ועדכניים לגולשים, הטמעת ביטויי מפתח שנבחרו בשלב מחקר מילות המפתח בצורה מושכלת בתכני האתר, איחוד תכנים זהים, הימנעות משכפול תכנים, בדיקת צפיפות מילות מפתח בתכנים טקטואליים, יצירת תכנים שיווקיים ממירים ליישום מתודות עבודה של שיפור המרות (CRO- Conversion Optimization) ועוד.
אופטימיזציה לתכנים בבלוג – יצירת בלוג באתר היא דרך נהדרת ליצור חיבור (Engagement) בין המותג לבין הגולשים, לספק להם ערך שיגרום להם להכיר את מותג ולחזור לאתר שוב בעתיד על מנת לקרוא עוד חומרים שיספקו להם ערך. תכנים בבלוג הם גם דרך נפלאה לקידום ביטויי זנב-ארוך שלעיתים אין עבורם מקום באתר הראשי, מה שעשוי לסייע מאוד למלאכת קידום האתר במנועי החיפוש.
קידום במדיה החברתית – שימוש נכון בנכסי החברה בפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, גוגל+, פינטרסט ולינקדאין לצרכי קידום האתר במנועי החיפוש עשוי לסייע לחזק את ההפניות לתכנים רלוונטיים באתר ובכך לחשוף את המותג לקהלים רלוונטיים רחבים שעשויים להפוך ללקוחות ולבצע המרות באתר.
בניית פרופיל קישורים נכנסים – קידום האתר במנועי החיפוש מתבסס רבות על בניית פרופיל קישורים נכנסים מאתרים חיצוניים. עבודת קידום האתרים כוללת רכיב של עבודת Off-Site לבניית קישורים רלוונטיים, אשר פרט לערך ה-SEO שהם מספקים לאתר, עשויים גם לחבר בין האתר לבין גולשים שהקליקו על הקישור באתר החיצוני והגיעו לאתר היעד שלכם.

סבלנות היא שם המשחק כשמדובר בקידום אתרים
קידום אתרים אורגני הוא תהליך שעשוי לדרוש מספר חודשי עבודה ולעיתים אף הרבה יותר, לפני שבעל האתר יבחין בעליה בטראפיק האורגני או בשיפורים במיקומי האתר שלו במנועי החיפוש. זה דבר שיש לקחת בחשבון עוד בטרם מתחילים את פעילות הקידום האורגני.
המהירות שבה מתחילים לראות תוצאות בשטח בתהליך הקידום תלויה בפרמטרים רבים שחלקם אינם תלויים או ניתנים לשינוי על ידי מקדם האתרים או בעל האתר, כגון ותק הדומיין שהוא נתון קבוע ובלתי ניתן לשינוי.
חשוב מאוד לזכור שקידום אתרים הוא לא "קסם" או "טריק" שענעשה בדקות, אלא תהליך אופטימיזציה מתמשך שעל מנת לשמר את תוצאותיו יש צורך בתחזוקה וטיפוח שלו גם לאחר השיפור במיקומים והעלייה בטראפיק האורגני.
איך לבחור את בעל המקצוע הנכון לקידום האתר שלכם?
אוקיי, אז הבנתם את המשמעות והערך של קידום אורגני לאתר שלכם. נפלא. אבל מה עכשיו? איך תבחרו במקדם האתרים הנכון מבין מאות מקדמי האתרים שקיימים כיום בשוק? זו אולי שאלת השאלות כשמדובר בקידום אתרים אורגני.
כמובן שכמקדם אתרים אני קצת "משוחד" – אבל הכלל המצפוני שלי הוא לספק לאחרים את הטוב ביותר עבורם, גם אם זה אומר שלא תמיד אתן את שירותיי, אלא רק עבור אלה שאני יכול לספק להם ערך אמיתי וממשי בקידום האתר במנועי החיפוש. עד היום, הכלל הזה עובד לי מצוין הן ברמה העסקית והן ברמה האישית ולכן אמשיך לנהוג כך גם בעתיד.
כשם שקיימים בשוק נותני השירות אנשי מכירות טובים יותר וטובים פחות, טבחים טובים יותר וטובים פחות וכו' – כך גם בשוק קידום האתרים. מדובר במקצוע מאוד פופולרי שמושך המון צעירים, אשר מעוניינים להיות חלק מתחום דינאמי ומרתק בעולם הדיגיטלי. אז איך תדעו מי באמת מומחה ומי "חאפר"?
מנסיוני המקצועי אני יכול להצביע על כמה נקודות חשובות שצריך לשים עליהן את האצבע בבחירת מקדם אתרים לאתר שלכם:
ניסיון, ניסיון, ניסיון – לרמת הניסיון של מקדם אתרים יש השלכה ממשית על היכולת שלו להתמודד עם בעיות מורכבות שצצות בעת תהליך קידום האתר ואף על היכולת שלו לבצע את הקידום השוטף בצורה "נקייה", בלי לבצע טריקים מיותרים שעלולים לעלות בעתיד בענישה מצד גוגל. ניסיון מקדם האתרים אינו רק פונקציה של ותק בתחום, אלא גם ובעיקר בטיפול במגוון אתרים – קטנים, גדולים ובינוניים , בעבודה שוטפת מול אתרים בתחומים רבים ובניסיון בפתרון בעיות מורכבות ובקידום אורגני בשלל שלבי חיי האתר – ליווי עלייה לאוויר, בניית תכנית SEO, קידום בפועל ופקטורים עיקריים נוספים.
אין אמת טובה יותר מדעת הלקוחות – רצוי ליצור קשר עם לקוחות או לקוחות עבר של מקדם האתרי, על מנת לקבל תמונה ממקור ראשון בכל הנוגע לרמת המקצועיות ולאיכות השירות שמקדם האתרים נותן בפועל.
רמת הידע המקצועי והשכלה רחבה בתחום – לצערי (אני באמת כותב את זה בצער), כל ילד שסיים קורס של 4 חודשים בקידום אתרים קורא לעצמו "מומחה" וחושב שהוא יכול לשחק עם אתרים. מדובר באחריות גדולה שלצערי ישנם אנשים לא מנוסים אשר מוכנים לקחת אותה על עצמם כדי לגרד כמה שקלים. חשוב מאוד לבדוק את רמת הידע המקצועי של מקדם האתרים שאתם לוקח למשימת קידום האתר שלכם. מי ש"חי את התחום" צריך להכיר את כל העדכונים והחידושים בעולם קידום האתרים האורגני ולדעת לזהות מגמות ולהכיר את תהליך קידום האתרים האורגני לעומק.
מחיר השירות – המחיר לקידום אתר צריך להיות הוגן ובהתאם לצרכים הספציפיים של הלקוח. ממליץ לשים לב דווקא למחירים נמוכים מדיי שמהווים אינדיקציה ישירה למקדם אתרים חובבן שייתכן שמעוניין "להשתפשף" על האתר שלכם ולאו דווקא יודע מה הוא עושה ולקראת מה הולך. מצד שני – מחיר גבוה מדיי עלול להצביע על ניתוק מהמקובל בשוק ועל עודף ביטחון עצמי בקרב מקדם האתרים.
שקיפות מלאה בכל שלבי הקידום האורגני – חברות קידום אתרים רבות ופרילאנסרים בתחום נוהגים לעיתים לעדכן את הלקוח בפעילות האתר שלו פעם אחת בחודש בדו"ח חודשי שכולל כמה גרפים צבעוניים וטבלאות מלאות במספרים. מה הלקוח מבין מזה? כלום. מומחה קידום אתרים ישקף את העבודה שלו באופן שוטף אל מול הלקוח: מה עשיתי החודש? מה אני מתכוון לעשות בחודש הבא? מה הרציונל מאחורי הפעולות שאני מבצע? שיתוף הלקוח בתהליך הוא לטעמי אחד הרכיבים החשובים ביותר בעבודת קידום האתרים האורגני וזה דבר שאני באופן אישי מקפיד עליו מאוד בעבודה אל מול הלקוחות שלי.
"תוך 3 חודשים האתר שלך במקום הראשון" – תמרור אזהרה! כמעט ואף פעם לא ניתן להבטיח תוצאות מדויקות מראש בתהליך קידום אתרים אורגני. אני יודע שיש חברות רבות שמבטיחות – אבל כנראה שלא מקיימות בהרבה מן המקרים. קידום אתרים מושכל יכול להביא תוצאות יפות – לטעמי הטראפיק האורגני הוא אחד מהאיכותיים ביותר שניתן להפנות לאתר מבין ערוצי הפרסום הנוספים, אך הבטחות מראש הן סימן לחברה שרוצה לעשות כסף עכשיו מבלי להתחשב במה שיקרה עוד חודשיים, כאשר הלקוח יבין את הבלוף ויברח אחרי ששילם כמה אלפי שקלים טובים
איך אני אוכל לעזור לכם?
רוצים לדעת איך אני יכול לעזור לאתר שלכם להתקדם טוב יותר מבחינה אורגני במנוע החיפוש של גוגל? היכנסו לדף השירותים שאני מציע ובחרו את השירות המתאים עבורכם, או לחלופין פנו אליי ישירות בדף יצירת הקשר. בהצלחה!

תשאיר פרטים וקבל אבחון ראשוני ובדיקת מיקומים ב-Google, עליי!