מערכת ניהול התוכן הפופולרית וורדפרס – WordPress – מאפשרת התקנת תוספים (plugins) שיעזרו לכם לנהל את פעילות ה-SEO באתר שלכם בצורה נוחה וחכמה. אספתי עבורכם את 7 התוספים הטובים ביותר לקידום אורגני של אתר הוורדפרס שלכם. לכם נותר רק להתקין ולהינות. קריאה מהנה!

כותב המאמר: גיא ללזרי
בשנת 2018, קידום אתרים אורגני במנועי החיפוש הוא רכיב משמעותי בתמהיל השיווקי של כל אתר אינטרנט. בעלי אתרים, מנהלי שיווק דיגיטל ו-webmasters יודעים שהטראפיק האיכותי והרלוונטי ביותר מגיע – כמעט תמיד – מתנועת החיפוש ב-Google.
מערכת הניהול הפופולרית וורדפרס (WordPress) מאפשרת לבעלי אתרים לנהל את תוכן האתר שלהם בקלות וללא ידע מקדים, באמצעות ממשק נוח לשימוש וניתן להתאמה.
אחד היתרונות הבולטים של מערכת הוורדפרס היא העובדה שניתן להתקין פלאגינים יעודיים שיקלו על החיים שלכם כבעלי אתרים – בין היתר בתחום קידום האתרים האורגני.
הנה 7 תוספים מומלצים ביותר שהופכים את תהליך קידום אתרי וורדפרס להרבה יותר קל, יעיל ונגיש:

1) Yoast SEO (חינם/בתשלום)
עם יותר מ-5 מיליון התקנות (והיד עוד נטויה) וציון ממוצע של 4.7 כוכבים מתוך 5, התוסף Yoast SEO הוא ללא צל של ספק הפופולרי והמוכר ביותר בעולם לקידום אתרי וורדפרס.
הפלאגין של Yoast לא רק עוזר לבעלי אתרים לנהל את פעילות ה-SEO שלהם באתרי וורדפרס בכל היבטי התוכן, אלא מציע גם פתרון נהדר לניהול פעילות האופטימיזציה הטכנית של האתר, עם מגוון אפשרויות מתקדמות שהופכות את הפלאגין לאולטימטיבי עבור מומחי קידום אתרים ומנהלי אתרי וורדפרס.
מה מיוחד בפלאגין?
- יצירת תוכן טוב יותר – הפלאגין מאפשר תצוגה מקדימה של ה-snippet שלכם בתוצאות החיפוש בגוגל ובכך מאפשר לכם לראות כיצד ייראה הדף או הפוסט שלכם בתוצאות החיפוש.
- ניתוח ואנליזה לתוכן הדף – הפלאגין מאפשר בדיקה דקדקנית של פרמטרים המשפיעים על דירוג האתר שלכם בתוצאות החיפוש של גוגל, כגון אורך הטקסט, נוכחות של תגיות page title ו-meta description, הימצאות מילות מפתח בטקסט, תגיות ALT לתמונות ועוד.
- קבצי sitemap.xml דינאמיים – הפלאגין המתקדם מאפשר לכם ליצור מפות אתר XML באופן אוטומטי לחלוטין ולהגיש אותם למנועי החיפוש של Google ו-Bing.
- ממשק נגיש ל-social networks – יוסט SEO מגיע עם יישום מובנה של פייסבוק – OpenGraph – המאפשר ניהול מיטבי של רכיבי SEO במדיה החברתית.
- תפריט "פירורי לחם" (Breadcrumbs) – הפלאגין מסייע לפתח ניווט קל עבור מנועי החיפוש ומשתמשים באמצעות תפריט פירורי לחם חכם וקל ליצירה.
יתרונות:
- פלאגין אחד שמאפשר שליטה מלאה בפעילות קידום אתרי וורדפרס.
- ממשק קל, פשוט ונוח לשימוש גם עבור מי שאינו מומחה קידום אתרים.
- הפלאגין הטוב ביותר שנבנה עד היום לוורדפרס – באחריות.
חסרונות:
- לעיתים עלול להאט במעט את זמני טעינת האתר.
- לעיתים עלול להיות פתוח לפירצות אבטחה.

2) SEO Ultimate (חינם/בתשלום)
הפלאגין SEO Ultimate מספק לכם מגוון אפשרויות לניהול קידום אתר הוורדפרס שלכם ביעילות ובמקביל – התאמה אישית לצרכים הספציפיים של אתרכם.
מה מיוחד בפלאגין?
- Deeplink Juggernaut – הפיצ'ר הסופר-מגניב הזה מאפשר לכם להגדיר מילות מפתח אשר חשובות לכם לצורך קידום אורגני של האתר שלכם. לאחר שתסיימו, SEO Ultimate ייצור באופן אטומטי קישורים פנימיים בין דפי האתר שלכם על בסיס מילות המפתח שהגדרתם.
- עורך קבצי robots.txt – תוכלו לערוך את הקובץ האחראי על פתיחה וחסימה של גישת מנועי חיפוש לספריות באתר שלכם ישירות ממרכז השליטה של WordPress.
- ניטור דפי שגיאה 404 – הפלאגין מאפשר לכם לעקוב אחר הצטברות דפים שמחזירים שגיאת 404 באתר שלכם.
- ניהול תגי מטא- בדומה לתוסף יוסט SEO, גם הפלאגין של SEO Ultimate מאפשר לכם לערוך בקלות וביעילות את תגי ה-page title וה-meta description שלכם.
- מחבר המאמר – הפלאגין מאפשר לכם להציג בצורה נוחה וקלה את כותב התוכן בדף הספציפי באתרכם ליד התוצאה שלכם ברשימת תוצאות החיפוש של Google.
יתרונות:
- מאפשר התאמה אישית בהצגת הרכיבים החשובים לכם בלבד.
- מאפשר עריכה מתקדמת של permailnks עבור כל סוג של custom taxonomies.
חסרונות:
- ייתכן ובעלי אתרים מתחילים יתקשו להתנהל עם הפלאגין המתקדם.
- הפלאגין מתעדכן אחת להרבה זמן ולא מתאים עצמו במהירות לשינויים באלגוריתם החיפוש של Google.

3) SEOPressor (בתשלום):
בשנים האחרונות, Google עידכנה בקצב מסחרר את האלגוריתמים האחראיים על דירוג האתרים האורגני במנוע החיפוש שלה. בין העדכונים המשמעותיים שנעשו, אפשר להזכיר את Google Panda, Google Penguin ועוד עדכונים שנקראים על שמות חיות – ספארי שלם של עדכונים.
כאן בא היתרון הבולט של הפלאגין SEOPressor על מתחריו – הוא מתעדכן באופן משמעותי בכל פעם שגוגל מכריזה על עדכון באלגוריתם ובכך שומר על רלוונטיות גבוהה ביותר ועל רמת עדכון שאין שני לה בגזרת הפלאגינים המסייעים לפעילות SEO של אתרי וורדפרס.
כפי שמצויין למעלה, התוסף קיים רק בגרסה בתשלום ואינו מציע גרסה חינמית "רזה" – נראה שעל דברים טובים צריכים לשלם 🙂
מה מיוחד בפלאגין?
- ציון למכוונות הטקסט למילות מפתח- הפיצ'ר הזה מאפשר לכם לנתח עד כמה הטקסט בדף שלכם מכוון למילת המפתח המרכזית בהם אתם מתמקדים.
- בדיקת Over Optimization- לעיתים בעלי אתרים כל-כך רוצים לקדם את הטקסט שלהם בגוגל, עד שהם שוכחים שבסופו של דבר משתמשים צריכים לקרוא אותו. בנוסף, מנועי חיפוש עלולים להעניש אתרים שמבצעים over optimization – אופטימיזציה יתר על המידה (בתרגום חופשי). SEOPressor עוזר לכם להבין האם הטקסט שלכם מכוון יתר על המידה ל-SEO.
- קישוריות פנימית אוטומטית- בדומה לפלאגין SEO Ultimate, גם SEOPressor מציע קישוריות פנימית אוטומטית בין דפים באתר ע"י הגדרת ביטויים מרכזיים בהם כל אחד מדפי האתר שלכם מתמקד.
יתרונות:
- זהו פלאגין מצויין המאפשר קידום אתרי וורדפרס בשלל אלמנטים בתוסף אחד.
- רמת עדכון מהירה לאחר עדכונים – יתרון משמעותי בעולם ה-SEO התזזיתי.
- לא אהבתם את התוסף? תוכלו לקבל את כספכם חזרה ב-60 הימים הראשונים.
חסרונות:
- ייתכן כי אנשי SEO מתחילים יתקשו בשימוש בתוסף מתקדם זה.
- אין גרסה חינמית.

4) SEO Friendly Images (חינם / בתשלום):
הפלאגין ה(כמעט) חינמי הזה מאפשר לכם לעדכן באופן אוטומטי את תגיות ה-ALT וה-title של התמונות באתר הוורדפרס שלכם למטרות קידום אורגני במנועי החיפוש.
SEO Friednly Images יוסיף באופן אוטומטי תגיות ALT ו-title לתמונות באתר הוורדפרס שלכם, במקרה ששכחתם להוסיף כאלו.
האופטימיזציה לרכיבים שאינם טקסטואליים (ביניהם תמונות) היא רכיב חשוב בסל האלמנטים המשפיעים על דירוג האתר שלכם בתוצאות החיפוש ב-Google.
למה רק "כמעט" חינמי? כי כדי לקבל תמיכה טכנית במקרה שאתם זקוקים לכזו, תצטרכו לשדרג לגרסת הפרימיום של הפלאגין.
מה מיוחד בפלאגין?
- מאפשר קסטומזציה מלאה – בין היתר עבור מוצרים (שם מוצר, קטגוריה, מחיר), מאמרי בלוג (כותרת מאמר), ביטויים ממותגים (שם המותג) וקטגוריות נוספות.
- שיפור זמני טעינה- תוסף ה-lazy load יעזור לכם להקטין את משקל התמונות באתרכם ובכך לחסוך לגולשים ולמנוע החיפוש זמני טעינה מייגעים.
יתרונות:
- קל להתקנה ולשימוש.
- גרסה חינמית רחבה.
חסרונות:
- הגרסה החינמית לא זכאית לתמיכה טכנית על ידי נציג – כדי לקבל כזו תצטרכו לשלם כסף עבור גרסת הפרימיום.

5) Redirection (חינמי לחלוטין):
תוסף הוורדפרס הזה יעזור לכם לנטר את דפי השגיאה 404 באתר שלכם ולהפנות באמצעות הפניות 301 (301 redirects) כתובות URL ליעדן בקלות ובפשטות.
מה מיוחד בפלאגין?
- מאפשר cross domain redirection – הפניה לדומיינים אחרים ולא רק לכתובות תחת הדומיין של האתר שלכם.
- ניטור דפי 404 – פיצ'ר נהדר שיעזור לכם לצפות ב-error logs בזמן אמת ולמפות מתוכם את הכתובות שהופנו ב-301.
- אפשרות להפניות רוחביות – הפלאגין מציע אפשרות להפניה של קבוצות דפים, כך שלא תזדקקו להפניה פרטנית לכל URL.
- ייבוא קבצים – אפשרות לייבוא רשימה ארוכה של הפניות 301 מקבצי csv. ובסוגי קבצים נוספים.
יתרונות:
- ניהול הפניות 301 עלול להוות מכשול עבור אתרים עם ריבוי דפי 404 – הפלאגין הזה עוזר להפנות דפים בקלות רבה.
- חינמי לחלוטין.
חסרונות:
- לא מצאתי.

6) AMP for WP – Accelerated Mobile Pages (חינמי לחלוטין):
מספר החיפושים במובייל הולך וגובר לעומת מספר חיפושי הדסקטופ, לכן חשוב מאוד לאתרים לשמור על רמת רספונסיביות גבוהה למובייל על מנת לשרוד בעולם קידום האתרים של שנת 2018.
הפלאגין הזה הופך את אתר הוורדפרס שלכם למהיר הרבה יותר עבור משתמשי מובייל והחלק היפה בכל הסיפור הוא שכל זה יכול לקרות בלחיצת כפתור אחת.
מה מיוחד בפלאגין?
- עורך AMP מותאם אישית – מאפשר לכם להוסיף סוגים שונים של תוכן מכוונים ל-AMP של גוגל.
- תמיכה בסוגים שונים של דפים – תומך גם בדפים (Pages) וגם בפוסטים (Posts).
- מתממשק עם Google Analytics – ממשק נוח לגוגל אנליטיקס.
יתרונות:
- לא נדרש שום ידע מקדים בתכנות – כל אחד יכול להשתמש.
- אינטגרציה ל-WooCommerce – מעולה לאתרי סחר בוורדפרס.
- חינמית לחלוטין.
חסרונות:
- דורש למידה והבנה של התוסף כדי למצות את הפוטנציאל שבו.

7) W3 Total Cache (חינם / בתשלום):
מהירות הטעינה של אתרים הוא רכיב משמעותי מאוד לכל סוגי האתרים בעולם – הן מבחינת מנועי חיפוש והן מבחינת התנהגות גולשים. Google מייחסת חשיבות רבה למהירות טעינה של דפים, בין אם במובייל או בדסקטופ, דבר שבא לידי ביטוי לאחרונה בעדכונים באלגוריתם הדירוג של גוגל.
הפלאגין החביב הזה מאפשר לאתר שלכם להקטין את זמני הטעינה שלו בקרב גולשים ומנועי חיפוש ובכך לשפר את ביצועי האתר באמצעות אינטגרציה ל-CDN.
מה מיוחד בפלאגין?
- ניהול CDN – באופן קל ונוח לשימוש.
- תמיכה ב-AMP – תומך גם בדפי Accelerated Mobile.
- Caching of feeds – בזיכרון של CDN או על גבי הדיסק.
יתרונות:
- הפלאגין מציע הסבר נרחב עבור כל אחד מהפיצ'רים שבו.
- פתרון כולל ל-caching באתרי וורדפרס.
חסרונות:
- אני לא יכול להכליל את הפלאגין הזה ברשימת התוספים הקלים לשימוש.
- התמיכה הטכנית בגרסה החינמית מוגבלת.
שורה תחתונה:
חנות התוספים של וורדפרס מציעה מאות פלאגינים שעשויים לעזור לכם לנהל את פעילות קידום אתר הוורדפרס שלכם בקלות וביעילות.
במאמר זה הבאתי לכם את התוספים אשר לדעתי הם המשמעותיים והאיכותיים ביותר בפעילות קידום אתרים אורגני של אתר WordPress. שימוש נכון בתוספים אלה עשוי לעזור לכם בפעילות קידום אתר וורדפרס ולהביא את האתר שלכם למיקומים טובים יותר ברשימת תוצאות החיפוש של Google – ולחשיפה רחבה יותר לקהל גולשים רלוונטי.
במידה ואתם מעוניינים בקידום אתר אורגני באופן מקצועי, על ידי מומחה קידום אתרים בעל ניסיון רב בעולם ה-SEO בשוק המקומי ובשווקים בינלאומיים, תוכלו להשאיר פרטים בטופס הבא ולקבל ניתוח של סטטוס האתר שלכם מבחינה אורגנית ב- Google:

תשאיר פרטים וקבל אבחון ראשוני ובדיקת מיקומים ב-Google, עליי!
** כל ההמלצות המובאות במאמר זה הן מנסיוני האישי כמומחה קידום אתרים ואין בהן התחייבות לכך שכל התנאים (מחירים / עלויות / רכיבים וכו') יתקיימו כפי שהוצגו במאמר זה.
כרגיל, מאמר מעולה, כל הכבוד על השקעה!